Social MediaSocial Media Management

Social Media Management

Τι είναι το Social Media Marketing?

Όπως εύστοχα διατυπώνει ο Neil Patel: Ο όρος Social Media Marketing περιγράφει όλη εκείνη τη διαδικασία  δημιουργίας περιεχομένου, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στο ύφος του κάθε μέσου, προκειμένου να επιτευχθεί engagement και sharing του περιεχομένου αυτού από τους άλλους χρήστες. Τα social media είναι δίχως αμφιβολία η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τάση στην ιστορία της ανθρωπότητας … Αυτό κάνει αμέσως αντιληπτό το πόσο αναγκαίο είναι σήμερα η διαχείριση social media για κάθε τύπο και μεγέθους επιχείρηση.

Social Media στην Ελλάδα

Μπορεί το Facebook να είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο αλλά τα Social Media σήμερα είναι πάρα πολλά και το καθένα έχει το κοινό, τη ταυτότητα και κουλτούρα του. Το twitter είναι για πιο πολιτική / δημοσιογραφική χρήση, το Instagram λατρεύεται από νέους ηλικίας 15 -30 ετών, το Linkedin είναι πιο “business oriented” , το καθένα με μοναδικά δικά του χαρακτηριστικά …!

Συγκεκριμένα τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Facebook φαίνεται να χρησιμοποίησε συνολικά το 46,9% του γυναικείου πληθυσμού και αντίστοιχα το 53,1% του αντρικού πληθυσμού. Η διαφορά ανά φύλο είναι της τάξης του 6,2%. (Μάιος 2019)

Παρουσιάζουμε συνοπτικά τα αναγκαία βήματα για ένα επιτυχημένο Social Media Marketing.

1. Δημιουργία συγκεκριμένης στρατηγικής για το Social Media Marketing.
Τι είναι αυτό που αναζητάτε ώστε να θεωρείτε τη στρατηγική σας επιτυχημένη; Πωλήσεις, brand awareness, leads; Ότι και αν είναι αυτό καταγράψτε το.

2. Ανάλυση του “κοινού / target group” για την επιχείρησή σας.
Έτσι μόνο θα επιλέξετε το σωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνετε ορθό media planning & media buying που θα καταλήξουν σ’ ένα επιτυχημένο social media marketing.

3. Έρευνα των ανταγωνιστών σας στα social media.
Nαι και οι ανταγωνιστές σας έχουν παρουσία στα social media. Πρέπει να τους παρακολουθείτε συνεχώς. Τι κάνουν, πως το κάνουν και αν έχουν επιτυχία.

4. Δημιουργία engaging περιεχομένου ανάλογα με το ύφος της κάθε πλατφόρμας social media.
Το Facebook αγαπάει το video, ενώ τo Instagram την φωτογραφία. Ο συνεργάτης του Social Media Marketing έχει τις γνώσεις να σας καθοδηγήσει.

5. Αληθινή κατανόηση του κοινού και της ταυτότητας του κάθε μέσου.
Είναι δόκιμο να αναλύσετε και να κατανοήσετε τα παραπάνω δεδομένα και βάσει αυτών να χτίσετε τη στρατηγική επικοινωνίας σας για ένα επιτυχημένο Social Media Marketing

6. Συνεχή παρακολούθηση των ενεργειών και της στρατηγικής σας.
Αναγνωρίστε ποιες ενέργειες πήγαν καλά, ποια posts έφεραν περισσότερα likes, ποιο περιεχόμενο μεγαλύτερο engagement και φυσικά διορθώστε τα λάθη που εντοπίζετε.

Μάθε περισσότερα για το τι θα κάνουμε.
Μερικά από τα οφέλη είναι:
Προσέλκυση μεγαλύτερου και ευρύτερου κοινού.
Απόκτηση περισσότερων ακόλουθων και Likes.
Μεγαλύτερη απήχηση των προϊόντων/υπηρεσιών σας.
Πιο άμεση και εύκολη επικοινωνία με τους πελάτες σας.
Κατανόηση των αναγκών της αγοράς και των πελατών σας.

Στη DIGIDOT προσφέρουμε ένα πλήρες πακέτο διαχείρισης της εικόνας σας, ξεκινώντας από τη σύλληψη της αρχικής Ιδέας, προχωρώντας στο σχεδιασμό της Εταιρικής Ταυτότητας, την Κατασκευή Ιστοσελίδας ή/και την Κατασκευή του E-shop σας. Επιπρόσθετα, ενισχύουμε την αναγνωρισιμότητα της επιχείρησης μέσω διαφημίσεων στα Social Media και τα Google κανάλια.

Επικοινωνήστε μαζί μας.